HOBAS Csőrendszerek feltárás nélküli beépítése

Feltárás nélküli csősajtolás:

Ha sűrűn lakott, vagy védett területeken, nagy forgalmú utak alatt kell csatornát építeni, a sajtolás az a beépítési mód, ami a legkevésbé zavarja a környezetet és az ott élőket. A centrifugális öntési eljárásnak köszönhetően a HOBAS gravitációs és nyomócsövek kibírják a sajtoló erő okozta igénybevételt. Rendkívül sima, nem nedvszívó külső felület, nagyon pontos és szabályos átmérők (kis tolerancia), és más anyaggal összehasonlítva viszonylag könnyű súly jellemzi.

A HOBAS sajtolható csövek alkalmasak a nagyon hosszú és az ívben sajtolásra is. Például Varsóban HOBAS De 3000 csövet sajtoltak ívben 900 m hosszúságban köztes állomás nélkül.

A tükörsima belső felületnek köszönhető kiváló hidraulikai tulajdonság miatt egyszerűen tisztítható, és fertőtleníthető, ami az ivóvíz vezetékek esetében fontos szempont. A csövek kis külső átmérője a viszonylag kis falvastagságnak köszönhető, a nagyobb hasznos belső átmérő szintén előny. Kisebb gépek, berendezések, kitámasztások szükségesek, ami anyag-, energia-, és költségmegtakarítást eredményez. 

A megfelelő kötőelemek biztosítják, hogy a rendszer tökéletesen vízzáró legyen.

 

Ívben sajtolt csövek:

A HOBAS GRP sajtolható csövek egyedülálló előnnyel rendelkeznek, ha ívben sajtolásról van szó. Rugalmasságuk, elasztikusságuk ezen tulajdonságaik közé tartoznak. A centrifugálisan öntött HOBAS GRP sajtolható csövek a GRP anyagok elasztikussága miatt az excentrikus terhelések esetén is kiválóan alkalmazhatók. A csövek között nincs szükség külön fa elemekre a csővégek védelme és a sajtoló erő továbbítása érdekében.

Minden HOBAS gyártóhely Europában  rendelkezik az ISO 25780 TÜV Süd minősítéssel.

HOBAS Benefits

 • curved alignment
 • lower machine costs
 • less excavation material
 • higher installation rates
 • longer drive lengths
 • fewer necessary shafts
 • higher steering precision
 • lower necessary jacking forces
 • excellent hydraulics
 • less maintenance
 • long lifetime

Felújítás csőbéleléssel:

Ha felmerül a régi, elhasználódott vezetékek rekonstrukciója, vagy cseréjükre, vagy pedig felújításukra kerül sor. A csere költséges, és a környezetet is jobban befolyásolja.

A béleléskor a már meglévő vezetékbe egy kisebb átmérőjű új csövet húznak, tolnak, és így új vezetéket építenek. A kis súlyú, korrózióálló, könnyen szerelhető, mozgatható és összetolható HOBAS CC-GRP és NC-Line rendszerek kibírják az injektálás során fellépő erőket, és ideálisak az ilyen jellegű beépítésre. Az átmérőcsökkenés ellenére a sima belső felületnek köszönhető hidraulikai tulajdonságok (kis érdességi tényező) biztosítják vagy meg is növelik a kapacitást.

Termékválaszték
Külső átmérő [De] 272 - 3600 mm
Névleges nyomás [PN] 1 - 10 bar
Névleges merevség [SN] 32000 - 1000000 N/m²
Kiegészítő termékek - praktikus idomválaszték
- közbenső állomások
- kenő/injektáló nyílások
- aknák
- bélelés standard csövekkel és nem körszelvényű profilokkal (NC Line)