HOBAS Ivóvízvezetékek

A különböző nyomásfokozatú és átmérőjű HOBAS csöveket sokfelé alkalmazzák ivóvízvezeték rendszerekben. A cső belsejének kis érdessége, simasága miatt a nyomásveszteségek minimálisra csökkennek, biztosítva az optimális áramlást, a szivattyúk miatt pedig energiát lehet megtakarítani. A standard és egyedi T, Y idomok, ívek teszik teljessé a kínálatot.

Termékválaszték
Névleges átmérő [DN] 150 - 3600 mm
Névleges nyomás [PN] 1 - 32 bar
Névleges merevség [SN] 630 - 1000000 N/m²
Temékek - csövek, kötések, idomok, kiegészítők
- ivóví tartályok
- forrásvizeket gyűjtő aknák
- aknák & tartályok
- kutak és szűrő csövek

Ivóvíztartályok

Kitermelésük, összegyűjtésük után a forrásvizeket és a talajvizet az ivóvíz hálózatba táplálják, és általában külön tározóban tárolják. A HOBAS előgyártott ivóvíz tartályok mérete 5 köbmétertől akár néhány száz köbméterig terjedhet. Minden kulcsrakész darab egyedi, az igényeknek megfelelő egységekben szállított rendszer, a kívánt extrákkal felszerelve (pl. ellenőrző bejárat, szelepkamra, stb.).

Kutak és szűrő csövek

A HOBAS GRP kutakat és szűrő csöveket a talajvizes területeken alkalmazzák az ivóvíz védelmére. Függőleges vagy vízszintes csövet helyeznek a víznyerő rétegbe, a talajvíz szintje alatt. A víz ezután a kavicsos rétegen és egy nagy háló szűrő rúdjain átszűrve nyerhető. A HOBAS szűrő csövek nagy szűrőképességük, az igényeknek megfelelően alakítható merevségük, a telepítés és az üzemeltetés során tapasztalt gazdaságosságuk miatt elterjedtek.