HOBAS Öntözőrendszerek

Mióta a vizet a felhasználási helyéhez szállítják , köztudott, hogy a silány minőségű vezetékek akár a vízmennyiség felét is elpocsékolják azzal, hogy elszivárog belőlük az értékes víz, mielőtt felhasználásra kerül. Ezért különösen fontos szempont az öntözővíz rendszerek gerincvezetékeinek minősége, és a döntéshozatalkor előtérbe kerülnek a gazdasági, ökológiai szempontok is.

Többféle öntöző módszer létezik, a víz továbbításának módja szerint. Azonban a cél mindig ugyanaz: öntözővízzel látni el a termőföldet és növelni a terméshozamot. A vezetékes víz a forrásától gerincvezetékeken jut el a szelepekig, az oldalágakig és végül az öntöző fejekig.

A megfelelő csőanyag kiválasztásakor fontos szempont a költséghatékonyság:a várható élettartam, a beépítés, üzemeltetés költségei, a hidraulikai tulajdonságok, a rendszer vízzárása, stb. meghatározó szerepet játszanak a megtérülésben. A több mint fél évszázados tapasztalatnak, a folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően, ezen kritériumokat a HOBAS csőrendszerek játszva elégítik ki.

Termékválaszték
Névleges átmérő [DN] 200 - 3600 mm
Névleges nyomás [PN] 1 - 32 bar
Termékek - csövek, kötések, idomok, kiegészítők