HOBAS Szennyvíz rendszerek

A HOBAS GRP szennyvíz rendszerek kiválóan ellenállnak a korróziónak, ezért alkalmasak a szennyvíz hálózatokban történő alkalmazásra. A HOBAS GRP csőrendszerek nem csak a szennyvíz elvezetésére, hanem hidak csapadékvíz elvezetésére és utak, alagutak víztelenítő rendszeréhez is kiválóak. A szennyvízben lévő kénsav, melynek következménye az alacsony pH, megtámadja és károsítja a beton és acélvezetékeket. A GRP üvegszálas poliésztergyanta anyagú HOBAS szennyvíz rendszerek az agresszív kémiai korróziós hatásnak is ellenállnak.

Az ipari alkalmazásoknál előforduló agresszív folyadék hatásaival szemben a HOBAS GRP szennyvíz rendszerek gyártásához speciális, ellenálló gyantákat használnak.

Termékválaszték
Névleges átmérő [DN] 200 - 3600 mm
Névleges nyomás [PN] 1 - 32 bar
Névleges merevség [SN] 630 - 1000000 N/m²
Termékek - csövek, kötések, idomok, kiegészítők
- szennyvíz tartályok
- nem körszelvényű csövek (NC Line)
- aknák és tartályok
- víztározó rendszerek

HOBAS Zápor-túlfolyós leválasztó (CSO)

A Prágai Egyetemmel együttműködve Jaroslav Pollert PhD irányításával és az EU 2000/60/EC keretirányelveinek megfelelően a HOBAS egy különösen hatékony GRP zápor-túlfolyós leválasztót fejlesztett ki az egyesített rendszerű csatornákhoz. A HOBAS zápor-túlfolyós leválasztó hatékonyan különválasztja a szennyvízben lebegő anyagokat és továbbítja a szennyvíztisztító telepre, míg az így megtisztított víz a befogadókba kerül.

A rendszer matematikai CFD (Computational Fluid Dynamics) és fizikai modell segítségével igazolt dizájnra épül. Ennek a modellnek köszönhetően különböző áramlási sebességeket és dimenziókat lehet előidézni és optimalizálni. A modellt többször is igazolták a laboratóriumi vizsgálatok és a megvalósult projektek. Minden egyes HOBAS zápor-túlfolyós leválasztó egyedi termék, a megrendelő igényeinek és a körülményeknek megfelelően tervezve és optimalizálva.