Kik vagyunk, mivel foglalkozunk

A csöveket a civilizáció számára alapvetően fontos termékek között tartják nyilván. Minél többen vagyunk, minél gazdagabban és jobban élünk, annál inkább meghatározó a környezetünk, egészségünk szempontjából is a működő csőrendszerek kérdése. Az ivóvíz ellátás, öntözővíz rendszerek, szennyvízhálózatok, utak, alagutak és hidak csapadékvíz elvezetése, az ipari rendszerek víztisztítása és vízzel való ellátása, a zöld energia termelése elképzelhetetlen nélkülük.

A legmodernebb gyártási technológiával gyártunk és értékesítünk csőrendszereket. Részt veszünk az előkészítés szakaszában a legmegfelelőbb csőfajta kiválasztásában, a tervezésben, statikai számítások elvégzésében, a beépítés helyszínén tanácsadással szolgálunk. Termékeink több mint 50 országban, változatos módon kerültek beépítésre, mint pl. nyílt árokba, mikrotunnelinges sajtolással, föld felett, stb. Több ezer kilométer cső, ami a Földet többször is körbeérné.

 

A Hobas centrifugálisan öntött üvegszál erősítésű műanyag (CC-GRP) csőrendszerek több mint hat évtized fejlesztésének, gyakorlatának és fejlődésének eredményei. 2017-ben a két piacvezető üvegszál erősítésű műanyag csőgyártó – a Hobas Europe és az Amiantit Europe Flowtite technolóigája – közös vállalatban egyesítették erőiket, és joint venture formájában létrehozták az Amiblu-t. 
A Hobas az Amiblu Holding GmbH 100%-os tulajdona az Amiblu Technology AS vállalaton keresztül. Az Amiblu Technology engedélyezi a kétféle technológia használatát - Flowtite és Hobas - több Európán kívül működő partner cég számára.